top of page

Group

Public·3 members

Recenzie: "Nu am destula credinta ca sa fiu ateu" - o carte care demonteaza miturile si prejudecatile ateismului


Nu am destulă credință ca să fiu ateu - o carte care îți provoacă rațiunea și credința
Dacă ești creștin, probabil că te-ai întâlnit cel puțin o dată cu o persoană care nu crede în Dumnezeu și care îți pune întrebări dificile despre credința ta. Cum răspunzi la aceste întrebări? Cum îți aperi credința în fața scepticilor și a criticilor? Cum demonstrezi că există un Dumnezeu personal și moral care a creat universul și care s-a revelat în Isus Cristos?
Nu am destula credinta ca sa fiu ateu - Norman Geisler Frank Turek-5a009Dacă ești ateu sau agnostic, probabil că te-ai întrebat cel puțin o dată dacă există vreo dovadă solidă și convingătoare pentru existența lui Dumnezeu. Cum explici originea și ordinea universului? Cum justifici valorile și legile morale? Cum înțelegi sensul și scopul vieții? Cum faci față suferinței și morții?


Indiferent de poziția ta, cartea "Nu am destulă credință ca să fiu ateu" de Norman Geisler și Frank Turek îți oferă o provocare intelectuală și spirituală. Autorii susțin că nu este nevoie să ai o credință orbă pentru a fi creștin, ci poți să ai o credință rațională bazată pe dovezi istorice, științifice și filozofice. Ei afirmă că ateismul este de fapt o poziție irațională și necredibilă, care necesită mai multă credință decât creștinismul.


Ce vei găsi în cartea "Nu am destulă credință ca să fiu ateu"?
Cartea "Nu am destulă credință ca să fiu ateu" este o lucrare de apologetică creștină, adică de apărare a credinței creștine în fața obiecțiilor și atacurilor. Autorii folosesc logica, argumentele și evidențele pentru a răspunde la cele mai frecvente întrebări și obiecții ale ateilor și agnosticilor. Cartea este structurată în patru părți principale:


 • Partea I: Adevărul despre realitate: În această parte, autorii arată că există un adevăr absolut și obiectiv despre realitate, care nu depinde de opiniile sau preferințele personale. Ei arată că relativismul moral și epistemologic este incoerent și autocontradictoriu. Ei arată că existența lui Dumnezeu este cea mai rezonabilă explicație pentru originea și ordinea universului, pentru argumentul cosmologic, teleologic, moral și al minunilor. • Partea II: Adevărul despre Dumnezeu: În această parte, autorii arată că Dumnezeu este un spirit personal și moral, care are toate atributele divine: atotputernic, atotcunoscător, atotprezent, etern, necesar, unic, bun, drept, iubitor etc. Ei arată că Dumnezeu este Creatorul și Susținătorul tuturor lucrurilor, Legegiverul și Judecătorul suprem al tuturor ființelor morale. Ei arată că Dumnezeu s-a revelat în natura generala (prin creație) și în natura speciala (prin Scriptură). • Partea III: Adevărul despre Biblie: În această parte, autorii arată că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu inspirat, autoritar, infailibil și suficient pentru viața și credința creștinului. Ei arată că Biblia are dovezi interne (unitatea, profetia, învățatura) și externe (manuscrisele, arheologia, istoria) pentru veridicitatea ei. Ei arată că Biblia are un mesaj central: planul lui Dumnezeu de mântuire a omenirii prin Isus Cristos.Partea IV: Adevărul despre Isus Cristos: În această parte, autorii arată că Isus Cristos este Fiul lui Dumnezeu întrupat, Mesia promis în Vechiul Testament, Domnul și Mântuitorul lumii. Ei arată că Isus Cristos are dovezi interne (caracterul, minunile, învățatura) și externe (nașterea virginale
Cum te poate ajuta cartea "Nu am destulă credință ca să fiu ateu"?
Cartea "Nu am destulă credință ca să fiu ateu" este o carte care îți poate ajuta în mai multe moduri, în funcție de poziția și interesul tău. Iată câteva beneficii pe care le poți obține din lectura acestei cărți:


 • Dacă ești creștin: Cartea îți poate întări credința și convingerea că creștinismul este adevărat și rezonabil. Cartea îți poate oferi răspunsuri la întrebările și îndoielile tale despre Dumnezeu, Biblie și Isus Cristos. Cartea îți poate oferi instrumente și resurse pentru a-ți apăra credința în fața ateilor și a altor religii. Cartea îți poate oferi motivație și pasiune pentru a-ți împărtăși credința cu alții. • Dacă ești ateu sau agnostic: Cartea îți poate provoca credința și presupunerile tale despre realitate. Cartea îți poate oferi dovezi și argumente pentru existența lui Dumnezeu, veridicitatea Bibliei și divinitatea lui Isus Cristos. Cartea îți poate oferi oportunitatea de a cerceta și de a te confrunta cu adevărul despre Dumnezeu. Cartea îți poate oferi invitația de a te întoarce la Dumnezeu și de a primi mântuirea prin Isus Cristos. • Dacă ești curios sau deschis: Cartea îți poate stimula interesul și curiozitatea pentru subiectul credinței. Cartea îți poate oferi informații și perspective noi despre creștinism și alte religii. Cartea îți poate oferi oportunitatea de a dialoga și de a discuta cu alți oameni despre credință. Cartea îți poate oferi oportunitatea de a experimenta personal dragostea și puterea lui Dumnezeu.Cum poți citi cartea "Nu am destulă credință ca să fiu ateu"?
Cartea "Nu am destulă credință ca să fiu ateu" este o carte care se poate citi în mai multe moduri, în funcție de timpul și scopul tău. Iată câteva sugestii pe care le poți urma pentru a citi această carte:


 • Citește-o integral: Dacă ai suficient timp și interes, poți citi cartea de la început până la sfârșit, fără a omite nicio parte. Acest mod de a citi îți va oferi o imagine de ansamblu și o înțelegere profundă a mesajului și argumentelor cărții. Îți recomandăm să citești cartea cu un creion și o foaie de hârtie la îndemână, pentru a nota ideile principale, întrebările și comentariile tale. • Citește-o selectiv: Dacă nu ai suficient timp sau interes, poți citi doar anumite părți sau capitole din carte, care te atrag sau te interesează mai mult. Acest mod de a citi îți va oferi o imagine parțială și o înțelegere superficială a mesajului și argumentelor cărții. Îți recomandăm să citești introducerea și concluzia cărții, pentru a avea o idee generală despre scopul și conținutul ei. • Citește-o în grup: Dacă ai posibilitatea și dorința, poți citi cartea împreună cu alte persoane, care au același interes sau curiozitate pentru subiectul credinței. Acest mod de a citi îți va oferi o ocazie de a împărtăși și de a primi păreri și impresii despre mesajul și argumentele cărții. Îți recomandăm să citești cartea cu un ghid de studiu sau cu un set de întrebări, pentru a facilita discuția și învățarea în grup.De unde poți cumpăra cartea "Nu am destulă credință ca să fiu ateu"?
Cartea "Nu am destulă credință ca să fiu ateu" este o carte care se poate cumpăra din mai multe surse, în funcție de preferința și disponibilitatea ta. Iată câteva opțiuni pe care le poți folosi pentru a cumpăra această carte:


 • Cumpăr-o online: Dacă ai acces la internet și la un card bancar, poți cumpăra cartea online de pe diferite site-uri web, care oferă servicii de livrare la domiciliu sau la puncte de ridicare. Acest mod de a cumpăra îți va oferi comoditate și rapiditate în achiziționarea cărții. Îți recomandăm să verifici prețul, stocul și condițiile de livrare ale site-urilor web înainte de a plasa comanda. • Cumpăr-o din librărie: Dacă ai acces la o librărie fizică sau virtuală, care comercializează cărți creștine sau generale, poți cumpăra cartea din librărie. Acest mod de a cumpăra îți va oferi posibilitatea de a consulta și alte cărți similare sau complementare cu cea pe care o cauți. Îți recomandăm să verifici disponibilitatea și calitatea cărții în librărie înainte de a o achiziționa. • Cumpăr-o din biserică: Dacă faci parte dintr-o biserică creștină sau dacă vizitezi una din când în când, poți cumpăra cartea din biserică. Acest mod de a cumpăra îți va oferi posibilitatea de a beneficia de recomandarea și sprijinul altor creștini care au citit sau vor să citească cartea. Îți recomandăm să verifici dacă biserica ta are un stand sau un magazin de cărți creștine sau dacă organizează vreun eveniment legat de cartea respectivă.Cum poți aplica cartea "Nu am destulă credință ca să fiu ateu" în viața ta?
Cartea "Nu am destulă credință ca să fiu ateu" este o carte care îți poate schimba viața, dacă o citești cu atenție și cu deschidere. Cartea îți poate influența modul de a gândi, de a simți și de a acționa în raport cu Dumnezeu, cu tine însuți și cu ceilalți. Iată câteva sugestii pe care le poți urma pentru a aplica cartea în viața ta:


 • Roagă-te: Dacă ești creștin, roagă-te ca Dumnezeu să îți vorbească prin cartea aceasta și să îți arate ce vrea să faci cu ceea ce ai învățat. Dacă nu ești creștin, roagă-te ca Dumnezeu să îți arate dacă există și dacă te iubește. Roagă-te cu sinceritate și cu umilință, fără prejudecăți sau orgolii. • Reflectează: După ce ai citit cartea, reflectează la mesajul și argumentele ei. Întreabă-te dacă sunt adevărate și rezonabile. Întreabă-te dacă sunt relevante și importante pentru tine. Întreabă-te dacă te provoacă sau te confirmă în credința ta. Întreabă-te dacă te motivează sau te descurajează în relația ta cu Dumnezeu. • Discută: După ce ai reflectat la cartea aceasta, discută cu alte persoane despre ea. Poți discuta cu prietenii, familia, colegii, vecinii sau oricine este dispus să asculte și să împărtășească. Poți discuta cu persoane care au citit sau nu cartea. Poți discuta cu persoane care sunt de acord sau nu cu tine. Poți discuta cu persoane care sunt creștine sau nu. Scopul discuției este să împarți și să primești păreri și impresii despre cartea aceasta. • Acționează: După ce ai discutat cu alte persoane despre cartea aceasta, acționează în consecință. Dacă ești creștin, acționează conform a ceea ce Dumnezeu îți cere prin cartea aceasta. Dacă nu ești creștin, acționează conform a ceea ce conștiința ta îți cere prin cartea aceasta. Acționează cu curaj și cu responsabilitate, fără frică sau lene.Concluzie
Cartea "Nu am destulă credință ca să fiu ateu" este o carte care îți poate schimba perspectiva și viața. Cartea îți oferă o provocare intelectuală și spirituală, care te face să te gândești la cele mai importante întrebări ale existenței. Cartea îți oferă o apărare solidă și convingătoare a credinței creștine, care te face să te încrezi în Dumnezeu. Cartea îți oferă o invitație sinceră și urgentă la mântuire, care te face să te întorci la Dumnezeu.


Dacă vrei să afli mai multe despre cartea aceasta, îți recomandăm să o citești cu atenție și cu deschidere. Dacă vrei să afli mai multe despre Dumnezeu, îți recomandăm să îl cauți cu sinceritate și cu umilință. Dacă vrei să afli mai multe despre tine, îți recomandăm să îl lași pe Dumnezeu să îți vorbească și să îți arate cine ești și ce vrea de la tine.


Îți mulțumim pentru lectură! b99f773239


https://www.handnhandcoaching.com/group/mysite-200-group/discussion/7ede6fee-8c1b-49bf-9f81-8c416cdfc7b7

https://www.lightenedu.com.au/group/novice-karate-group-ages-8-up/discussion/ad63e0f0-882d-4b9c-80f2-834eb3ab54cb

https://www.sofakingsports.com/group/mysite-200-group/discussion/3deda17f-96aa-4b79-b62e-8c8f4b836e30

About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page